Upcoming Events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Robotics in Action — Seeing is Believing!

May 12 @ 11:00 am - 12:00 pm

Free
CFINblack
See firsthand what robotics in the food industry looks like today and what that means for the food industry of tomorrow.

About this event

NOTE: This event is exclusively for CFIN members. If you’re not a CFIN member — no sweat! You can sign up (for free) in less than five minutes.

From the Jetsons to Star Trek, images of robots, machines and replicators replacing humans in factories, restaurants and home kitchens to make and serve all our meals are ingrained in our minds.

But what does robotics in the food industry really look like? Who’s using it and why?

CFIN has teamed up with robotics and automation expert Jim Beretta, host of the Robot Industry podcast, to create a unique online event that will showcase several Canadian food businesses who are using robotics and specialized automation to not only solve labour problems, but to increase efficiency, reduce energy usage and deliver consistent and reliable products to their customers.

In this hour long event, you’ll be taken on virtual tours of ghost kitchens, mushroom farms, and pizza ATMs to give you an up close look at the future of food and the Canadian innovators that are leading the robotic revolution.

——————————

REMARQUE : Cet événement est réservé aux membres du RCIA. Si vous n’êtes pas membre du RCIA – pas de soucis! Vous pouvez y adhérer (gratuitement) en moins de cinq minutes.

Des séries télévisées comme les Jetsons et Star Trek ont imprégné nos esprits d’images de robots, de machines et de synthétiseurs qui préparent et servent les repas dans les usines, les restaurants et les cuisines familiales.

Mais à quoi ressemble réellement la robotique dans le secteur de l’alimentation? Qui l’utilise et à quelles fins?

Le RCIA s’est joint à Jim Beretta, expert en robotique et en automatisation et hôte du Robot Industry podcast, pour organiser un événement en ligne unique mettant en vedette plusieurs entreprises du secteur alimentaire canadien utilisant la robotique et l’automatisation non seulement pour régler des problèmes de pénurie de main-d’œuvre, mais aussi pour faire des gains d’efficience, économiser l’énergie et offrir des produits uniformes et fiables à leurs clients.

Durant cet événement d’une heure, nous vous conduirons au cœur de cuisines fantômes, de champignonnières et de services de distribution automatique de pizzas où vous pourrez où vous pourrez découvrir l’alimentation de demain et qui sont les précurseurs canadiens de cette révolution robotique.

Venue

Online

If you have any questions or would like to submit a community event to our calendar, please contact us